Förra veckan var det plugg som gällde. Nästan alla andra hade praktik men jag, Johannes och Malin tyckte att det skulle vara bra att få klart lite plugg. Den här veckan är det lov, halva har redan gått men ooh vad det var välbehövligt. Har varit hos Cristoffer ett tag nu och det är så mysigt. Sitter hemma hos honom nu och väntar på att han ska komma hem ifån jobbet, han slutar om en timme. Lite senare idag ska jag hem och fixa lite grejer och sen kommer han till mig nästa vecka igen. Förresten så längtar jag jättemycket efter studenten, även om hela tanken känns lite overklig.

Här ska ni få ett mycket vackert kollage för att pigga upp eran dag.
Peace out

En sen torsdagskväll står min lille mamma och bakar cup cakes. världens sötaste, måste bara lägga ut en bild! Godnatt <3

Med lite glasyr, och dekoration så blir det så här fint!
Inte världens bästa bild kanske men ni får använda eran fantasi :D


Tjillivippen

Tjooooooffsss (med en sån inlevelse att jag av misstag spottar på dataskärmen) in i ugnen! Nu är det bara att vänta i 40 minuter och hålla tummarna på att det kommer smaka gött. Sen ska även en glasyr av philadelphiaost kletas på. Slänger in det riktiga receptet med om någon möjligtvis skulle vara intresserad.Ingredienser

12 bitar
3 3 st ägg
0,75 0,75 dl farinsocker
2,5 2,5 dl vetemjöl
2 2 tsk bakpulver
2 2 tsk kanel
4 4 dl fint rivna morötter
2 2 tsk rivet citronskal
0,5 0,5 dl rapsolja eller flytande matfett

Glasyr
0,5 0,5 dl florsocker
2 2 msk pressad citron
0,5 0,5 pkt Philadelphiaost light

Garnering
några blad mynta eller citronmeliss eller rivet citronskal.

Gör så här

1. Sätt ugnen på 175°. Smörj och bröa en form. Vispa ägg och farinsocker pösigt.

2. Blanda mjöl, bakpulver och kanel och rör sedan ner det i äggblandningen. Blanda även ner morötter, citronskal och olja eller matfett. Fördela smeten i formen.

3. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 40 minuter. Låt kakan svalna.

4. Rör samman florsocker och citronsaft till glasyren. Blanda ner osten och rör till en jämn smet. Bred glasyren på kakan. Garnera med blad av mynta, citronmeliss eller rivet citronskal.


pusshej så länge.

Smöra formen! Smöra ALLTID formen. Detta är mycket viktigt, man kan aldrig smöra för mycket. Pratar utifrån egen erfarenhet... o sen efter en jävla massa vispande blandas ingredienserna i en vacker blå bunke. Bunke.. vilket ord egentligen..
So far so good.
Wohoo Just nu sker en premiär i denna blogg. Mayas första liveblogg! How to make a carrot cake. ;D Det enda du behöver är dessa ingredienser:
To be continued.
*Baa Baa baa daaa* (Spännande musik)

Sen när lärde sig kor stava? Väldigt fascinerande tycker jag. En gång för några år sedan i en liten by in the middle of italy fick jag dock uppleva får som med hjälp av sina ulliga små kroppar skrev meddelanden till oss på dom böljande gröna kullarna. Jag önskar att jag kunde berätta vad dom sa men tyvärr skrev dom på italienska och led antagligen av en släng dyslexi vilket gjorde det hela svårare att förstå. Vi fick trotts detta en trevlig middagsunderhållning denna sommarkväll.

Idag har en sjukdom svängt runt i en intensiv foxtrot i vårat hem och lämnat mig och mamma sängliggande hela dagen. Jag lyckades i alla fall plugga lite så känner mig lite duktig ändå.

Nu ska jag gå o spara ut håret. Ha det bra.

PUSS