Hej på er!
Idag är det helt underbart väder ute. Riktigt sommarvarmt men varma vindar. Ligger ute på gräsmattan och njuter lite för tillfället. Idag har jag varit på en mini kurs om ett naturligt hudvårdsmärke och fick göra lite hud tester för att se hur min hud mår. Spännande var det! Sen blev det lunch med Isabell på stan för att sen cykla hem och hamna här på gräsmattan där jag nu ligger. I lördags var vi i Stockholm ( jag, cristoffer, moster, andreas och kusinerna). Vi var på naturhistoriska riksmuseumet och på gröna lund. Dom där grabbarna lyckades vinna tre stora choklad askar! Smaskigt värre. En rolig dag blev det iallafall!
Läste förresten i en tidning att akupunktur inte alls är så ofarligt som man tidigare trott... flera patienter hade drabbats av inflamationer och punkterad luga! LITE lång nål tänkte jag då.. eller vad tror ni?



/Maya
Tänkte bara skriva att jag snart är klar med min elefant tavla. Lite små fix kvar bara! Här kommer en bild :)

/Maya
Idag är en sådan dag när "pms-monstret" har tagit över min kropp. Detta monster är en sur och grinig jävel vars enda uppdrag i livet är att få mig att gråta. Jag har prövat det mesta för att försöka driva ur detta monster ur min kropp.. hälla vigvatten över huvudet och hoppa runt med rökelser. Inget fungerar! Det enda man kan göra är att vänta tills monstret själv bestämt sig för fly och hoppas att det dröjer ett tag innan hon får för sig att komma tillbaka igen.

Hade tänkt gå ut och gå eller kanske åka och simma lite på marieberg. Nu har jag ingen lust med något av det så jag tror jag lägger mig i solen och latar mig istället. Kanske tar kort på humlorna som flyger förbi! :)



/Maya
Efter att ha bakat, planterat lite blommor och filmat en humla lite för länge blev det dags för mat. Supergod mat blev det idag. Det blev pasta med "krydd-pesto", alltså hemmagjord pesto gjord på bland annat ärtor, mynta och brännässlor. Supergott var det! Till efterrätt hade jag gjort en valnöts och cholkad tårta. Väldigt gott och väldigt mäktigt. Gjorde en sommrig lemonad till som jag tänkte ge er receptet på, lätt att göra och super frächt och gott i sommar!

Recept på Lemonad
Ca 1-2 citroner
Några blad mynta
Lönnsirap

Dela citronen i fyra delar och pressa ner saften i en tillbringare. Lägg ner citronklyftorna och några blad mynta.
Koka upp lite vatten och häll över så det täcker citronerna. Låt dra en stund. Ha i lite lönnsirap och fyll på hela tillbringaren med massor av is! Njut ;D


/Maya

Tänkte försöka lägga ut egna filmer här på bloggen. Vi har nu ett nystädat akvarium med nya fina växter samt tre nya fiskar. Vi Hälsar Barbro, Barbro och Barbro välkomna hem till oss! Barbro, Barbro och Barbro är dom randiga fiskarna i filmen. Tyvärr var våran kampfisk Frank en riktig linslus så har simmade in framför kameran och ville bli filmad han med! ^^ :)


/Maya
Idag har jag pantat 334 burkar! Herregud vad många det var, dom fick knappt plats i bilen. Nästan 200 kr blev det också, det är inte illa pinkat. Har även pysslat lite idag. Köpte en jättesöt receptbok på Lagerhaus för ett tag sen och tänkte att jag skulle försöka göra något fin med mina recept. Lite scrapbook inspererat blev det. Långt ifrån klar men det här kommer nog vara något som man får fylla på med tiden, när jag fastnat för nya intresanta recept. Det blev inte så bra bilder men jag lägger ut dom ändå så får ni ett litet humm om hur det ser ut!


/Maya
Strunta i Tvitter och kolla in Kvitter istället. På Na:s hemsida har dom något som kallas kvitter. Dom har satt upp kamror i två stycken fågelholkar. En holk med blåmesar och en med talgoxar. Talgoxarna har nyss fått barn och det är ganska kul att kolla på faktiskt. Citerar Lennart: "dom ser ut som små marsipangrisar". Haha men söta på något sätt, Näbben och deras gap är större än hela kroppen och dom verkar vara hungriga jämt! Här kan ni gå in och kolla på Kvitter!

Ni har väl röstat på mina cupcakes i Miss cupcake tävlingen? Om inte, Gör det genast! Haha länken finns i inlägget under! :)

/Maya
Hela denna vecka har spenderats hos Cristoffer. Igår kom Vicis och Nicklas hit. Vi käkade lite tacos, kollade på film och spelade spel. Riktigt fredagsmys! Ikväll ska vi kolla på melodifestivalen "the grand final". Får väl hoppas att det går bra för sverige. Vet ni förresten att Molly Sandén är en bra kyssare? och hur vet jag det? Jo, Erik Sa de! Haha Maya hjärta dålig humor! Imorgon ska vi åka iväg på en loppis samt ha lite picknick om vi hinner och det är bra väder. Senare på kvällen ska jag nämligen brumma mig hem till Örebro igen.


/Maya
Nu har jag stått och gjort cupcakes med "öde-ö" Tema. Robinsson blev namnet på dom och jag är nu med och tävlar på miss cupcake. In och rösta här så blir jag glader! Här kommer lite bilder på dom.


/Maya
Maj

Maj är årets femte månad i den gregorianska kalendern och har 31 dagar. Den innehåller årets 121:a till 151:a dag (122:a till 152:a vid skottår). Namnet kommer från lat. Maius och av att månaden ursprungligen var helgad åt den romerske guden Jupiter (Jupiter Maius).

Maj kallades förr i Sverige för blomstermånad i de södra delarna och lövmånad i de norra delarna.

Maj börjar aldrig på samma veckodag som någon annan av årets månader, oavsett om det är skottår eller inte.


Jaha, då vet ni det... men seriöst, är det redan Maj? Jag vet att jag säger det ofta men hjälp vad tiden går fort. Jag hinner ju inte riktigt med i svängarna. Valborg firade jag iallafall i Ludvika med Cristoffer, Kusinerna, Vicis och lite annat trevligt folk. Hade en riktigt rolig kväll med grillning och en sväng ut på krogen. Kom nyss hem från en långpromenad. Synd bara att det har varit lite dåligt väder dom senaste dagarna. Det har till och med snöat/haglat. Maya gillar inte detta. Nu ska jag fixa i ordning lite lunch och senare ikväll ska jag iväg till Tesse. ha det bra!

 

Lägger ut en söt bild ifrån våran utlandspraktik i England.
/Maya