Caneloni med aubergine och spenat

1 Aubergine
250 g spenat
2 vitlöksklyftor
1 gul lök
ca 80 gram champinjoner
Cannellonirör
Salt
peppar
Spiskummin
Mozarella

Tomatsås

800 – 1000 g krossade tomater, Byt gärna ut med några färska om det är säsong för det.
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
Salt och peppar
Basilika
Oregano
ev en nypa socker

 

Hacka löken och skär aubergin och svamp i små bitar. Fräs detta i en stekpanna med vitlök och kryddorna. Tillsätt spenaten. Skär hälften av mozzarellan i mindre bitar och blanda i sist. Gör sedan tomatsåsen: Fräs lök. Tillsätt tomaterna och kryddorna och låt sedan puttra en stund. Fyll cannellonirören med auberginblandningen. Detta kan vara lite pilligt. En liten sked med längre skaft funkar bra att använda. Lägg rören i en ugnsfast form i endast ett lager. Ha en skvätt olja i botten så fastnar inte rören lika lätt.  Häll sedan på tomatsåsen och lägg på skivor av mozzarellan på toppen. Ställ in formen i ugnen på 200 grader i ca 30 min. Smaklig cannelloni! ;D 


 
 

/Maya
 
 
Här är några bilder på ett par choklad och espresso cupcakes som jag gjorde för ett tag sedan! Fick inspiration ifrån Linda Lomelinos blogg. Blir verkligen sjukt inspirerad av att vara inne och kolla på alla godsaker hon gör! Här kan ni kolla in hennes blogg! 
 


/Maya

Halloj!

Sitter här och funderar lite över julpyntandet. Ska ta och pynta lite på torsdag när jag är ledig från skolan. Det känns väldigt välbehövligt och mysigt nu när det har blivit så mörkt ute och förhoppningsvis så blir det lite lättare att komma upp på morgonen om det lyser lite mysigt i lägenheten. Jag har så sjukt svårt att komma upp på morgonen (speciellt nu när det är så mörkt) och jag får verkligen ett hemskt humör när jag är trött. Detta kan både mamma och Cristoffer vittna om. Båda stackarna har nämligen fått stå ut med vreden från morgonmonstret som övertar min kropp under tidiga mornar. Haha. Kanske kan vara värt att prova en exorcism eller liknande… jag kanske är besatt av något monster på riktigt!? Det är riktigt jobbigt att vara så sjukt trött på morgonen och ha så svårt för att gå upp, är ju på gränsen till att försova mig nästan varje morgon och så får man stressa ihjäl sig för att hinna till skolan i tid.

Aja, för några dagar sedan laddad jag ner en ny app som förhoppningsvis skulle få mig att vakna lite lättare. Appen heter ”wake up or die”. Hemskt ja, men ibland är det lika bra att dra till rejält på en gång. När klockan ringer på morgonen kommer ett litet anderoidmonster fram. Han vrålar och låter och läskig musik spelas. För att skrämma iväg monstret måste man skaka bort honom! Detta gör man helt enkelt igenom att skaka som en galning på telefonen tills monstret försvinner. Detta lät ju som en jättebra idé tills jag provade den och märkte att det stackars lilla anderoidmonstret inte hade en chans emot morgondemonen som tar över min kropp. Jag blev helt enkelt jättearg på skrikandet och skakade mobilen som en galning lite halvsovande tills monstret försvann och sedan somnade jag om lika fort igen… Jahopp.. det var de försöket! Det funkade helt enkelt inte så det är väl bara att köra på de vanliga 30 snozarna helt enkelt! Haha :D Som sagt, vi får hoppas att lite julbelysning kan underlätta en aning! 



/Maya
Här kommer ett tips på superenkelt och nyttigt godis! Bär och frukt remmar har det blivit tre satser av här hemma redan. Har gjort hallon och banan remmar, en sats med blandade bär samt en med hallon lakrits. Tyvärr blev dom sistnämnda alldeles för torra så dom får vi göra ett nytt försök på någon annan gång. Har är det jättelätta receptet:

Hallon/banan-remmar
225 gram hallon (jag använde mig av frysta men det går säkert lika bra med färska)
1 banan
10 dadlar
 
Bär-remmar
225 gram blandade bär
10 dadlar
 
Hallon/lakrits-remmar
255 gram hallon
10 dadlar
2 tsk lakritspulver (jag använde mig avkung markattas)
 
Mixa allt till en slät smet och häll sedan ut den på en plåt med bakplåtspapper. Om ni inte vill ha med fröna från bären så kan man passera bären innan man blandar ihop allt. Bred ut smeten till ett jämt lager och torka i ugnen på 50 grader i ca 8 till 10 timmar. Klipp eller skär sedan ut remmar!
/Maya
Då var det söndag igen och dags för skola i morgon. Idag har vi inte gjort särskilt mycket men vi pallrade oss iallafall till gymmet en sväng. Igår däremot lyckades vi med en enorm prestation. Vi hade ett sagan om ringen maraton och kollade på alla tre filmer på rad. Det tog hela dagen men det var det lätt värt. Mycket bra filmer och det var väldigt mysigt att bara sitta och såsa i soffan en hel dag. I Fredags hade jag, Cristoffer, Carin, Ak, Hanna, Sanna och Gustav en rundgångsfest med olika teman. Det gick till som så att var och en planerade en liten fest med valfritt tema. Vi började hemma hos mig och Cristoffer för att sedan gå vidare till de andra en efter en. Det var en riktigt rolig kväll så detta kommer vi absolut att göra om någon gång. 
 
Här kommer bilder ifrån festerna i fredags. Tyvärr var det ganska mörkt och jag använde bara mobilkameran så det är inte världens bästa bilder, men det får vi stå ut med idag! Vi började som sagt hemma hos mig och Cristoffer med tema "färger". Det bjöds på färgglada drinkar och cupcakes och så blev det en liten frågesport. Självklart hade vi fixat en spellista med bara "färglåtar" var med, tillexempel red red wine och dina färger var blå. Vi hade även glowsticks i olika färger och lite självlysande färg från dom råkade kanske skvätta ut på golv och bänkar, väldigt effektfullt! ;D 


 
Efter färgtemat gick vi vidare till tema "barnkalas". Där var det fullt med ballonger och vi blev bjudna på en god bål. Vi lekte lite lekar och fick självklart med oss den obligatoriska godispåsen när vi gick därifrån.
 
 
Helt plötsligt hamnade vi i tyskland på oktoberfest. Umpa musik spelades och ölspel samt ölhävartävling var några av aktiviteterna. Här lyckades jag nog ensam äta upp ett helt paket salta pinnar by the way.
 
 
Vi gick sedan vidare till tema "skräck" där vi blev bjudna på en begravningstårta och blodiga drinkar. Här satt vi i mökret och berättade spökhistorier för varandra enda tills vi (Gustav) var för rädda för att våga vara kvar. 
 
 
Sedan flydde vi över gränsen till Mexico. Vi festade på nachos, guacamole och margaritas. Självklart fanns det både kaktusar och en pinjata i Mexico. 
 



Slutligen gick vi till den sista festen där temat var "vinter". Vi spelade spel samt drack och åt varma vintriga drycker och tilltugg. Självklart spelades det julmusik så vi fick den där riktigt mysiga julkänslan!

 
/Maya



 
 
Här har vi resultatet efter gårdagens experiment! Fick inspiration från Anna-Karin som tidigare hade gjort hallon och nötbollar så nu provade jag att göra något liknande. Dom blev riktigt bra faktiskt och perfekt att ha med sig som mellanmål eller liknande. I dom här bärbollarna hade jag i fryst bärmix (hallon, blåbär, vinbär, jordgubbar, björnbär), rostade cashewnötter, kokos samt lite lime. Sedan mixades allt ihop förutom några nötter som jag krovhackade för att få lite gott tuggmotstånd. Sedan formades bollarna och rollades i kokos. Förvarar dom i kylen så håller dom sig frächa. Supergott och så blev dom sjukt snygga i färgen, riktigt lila! :D 
 


/Maya
Står just nu och experimenterar lite i köket! På bilden ser det ju mindre aptitlig ut men det blir nog bra om ett tag! ;)

Det verkar som att det är standard att uppdatera ca en gång i månaden. Tror det är nästan fem veckor sen jag skrev sist. Har hunnit läst en hel kurs i företagsekonomi! Den var ju i och för sig inte så rolig så det gör nog inget att jag missade att skriva om den! Nu har vi däremot börjat med en ny kurs i sensorik. Ska bli riktigt roligt faktiskt! Hade kursintroduktion idag. Ska strax åka till gymmer och gå på afro. Lika bra att sätta igång inför beach 2013 så kanske man hinner klart den här gången. haha. Ja vad har då hänt sen sist.. Det har varit halloween, vi var på en fest där temat var sci fi och tv-och-dataspel. Därför klädde vi ut oss till packmangängen! Sjukt snygga var vi! :D Vi har även stått på älska mat och vin mässan i malmö. Där stod vi i en monter för gastronomiprogrammet. Under mässan fick vi även träffa Tareq Taylor, coola tjejer. Har förresten gjort en äppel chutney och en kompott av alla äpplen som vi köpte när vi var i Kivik. Dom blev helt okej men inte hundra så får prova igen någon annan gång! Jag ska ta och lägga ut lite recept någon dag också. Ska försöka komma ihåg det men det blir väl säkert om en månad eller så. Nu ska jag byta om och sen dra iväg. Ha det bra!
 
/ Maya