Insparken har börjat! Riktigt roligt faktiskt! Tänkte bara slänga ut några bilder lite snabbt! Fick några uppdrag att ta bilder på olika saker.
Missär:
Delar av klassen med en professor:
Hjärtformation på skolgården:
Mer får ni se senare!
/Maya
God morgon! Sitter här och äter lite frukost men ska strax pallra mig iväg till andra dagen i skolan! Tänkte bara visa er en fiskgryta som jag gjorde igår. Väldigt enkel. Lite morot, purjolök, vitlök, sambal, fisk, citron plus skal och kokosmjölk mm. Blev ganska gott faktiskt! :)

/Maya

Nu verkar det bli lite sent igen... men känner att jag vill skriva lite här ändå, kan ta det ganska snabbt. Idag var det första dagen i skolan. Promenerade till högskolans område och hittade dit utan problem, när jag kom in på området blev det däremot värre. Blev skickad till fel ställe men där träffade jag en blivande klasskompis så vi lyckades hitta till rätt ställe tillsammans, utan att komma försent! Hurra! Vi hade lite presentationer av oss själva, lärarna och utbildningen. Det kommer bli toppen, kändes verkligen jättebra. Lyckades även få lite kontakt med mina nya klasskompisar och det känns skönt. I veckan är det In spark, vilket betyder lekar, sittningar och fest mm. Hoppas verkligen att det kommer bli superroligt nu när jag har lagt så mycket pengar på det! Köpte lixom ett pass för att få vara med på allt, det kostade 550 kr. Hoppas att det är värt det! I passet ingick en väska samt en supersnygg overall. En knallgul! Den här ska vi tydligen ha på oss vid lekarna och även den första sittningen! Visst är det snygg? ;D haha. Lägger även ut en bild på vårat nyinköpta duschdraperi, det är fint tycker jag! Haha^^ Nattinatt!





/Maya

Då var det söndag och jag ligger här våran jättestora nya säng bredvid Cristoffer. I morgon börjar skolan, det känns lite nervöst men mest spännande. Vi är alltså på plats i Kristianstad nu. Åkte hit i fredags med Mamma och Lennart, vi kollade runt lite på stan, fixade lite i lägenheten och var ute och åt mat på kvällen. Jättemysigt! Fick separationsångest när dom hade åkt hem på lördagen men det är klart att det kan kännas lite jobbigt. Tur att Cristoffer är så gullig och nu när vi fått lite bättre ordning i lägenheten så känns det bättre! På lördagseftermiddagen åkte vi till Ikea och shoppade lite. Vi blev lite wild and crazy och köpte tre stycken expedit hyllor. Praktiska, snygga och det var något som vi båda två gillade. Det blev två vita som sängbord och en stor brunsvart i vardagsrummet. Lägger ut lite bilder men det ska självklart fixas till lite mer sen. Tror att jag ska göra en ny kategori här på bloggen där jag kan lägga ut lite sånt som händer här i lägenheten, lite Lullull och sånt! Jag är lite nördig jag vet, men det ingår lixom! ;D

Nu ska jag sova så att jag är pigg i morgon! Nattinatt!

 




/Maya
I dag är det måndag och om exakt en vecka börjar jag plugga. Ojoj, nu börjar det bli nervöst. I Lördags tog vi en lastbil och åkte ner med det stora flyttlasset till skåneland! Jag har kört en lastbil, coolt va!? Det var jätteroligt! Vi hade hyrt en lätt lastbil från statoil för att få med allting. Resan ner gick jättesmidigt och att bära upp allt i lägenheten med. Lägenheten känns mycket bättre nu när vi har fått in lite av våra saker. Tog några bilder för att visa men dom blev ganska suddiga så lägger bara ut någon.. tar mer sen när vi börjar komma i ordning. Nu är jag iallafall i hemma i örebro igen och sen åker vi ner till Kristianstad på fredag igen, då flyttar vi på riktigt. Det är en sån underlig kännsla som jag knappt kan förklara! haha. Vi råkade åka några mil fel på vägen hem förresten.. haha åh jag vet inte hur vi lyckades med vi virrade runt i södra sverige ett bra tag innan vi tog oss hem. haha. Nu ska jag städa och fixa i ordning. Skriver med sen!

/Maya
Idag har jag jobbat med världens bästa mamms. Dagen gick väldigt fort tycker jag. En söt tant kom in och sa "ibland när man är ute och cyklar behöver man en gummisnodd", Jassåha tänkte jag! Efter jobbet kom Lennart och hämtade mig och vi åkte till veterinären och köpte specialfoder till Curry som har lite ont i kisseriet. Hoppas lille bubben blir bättre nu. Har packat lite i helgen och idag. Sorterade skor och hittade ganska många..40 par. Oops, trodde inte att det skulle vara så många. Någon som vill ha några? Haha. Dom flesta var dock ganska slitna så runt hälften rök!

Har förresten gått bakom ryggen på min pojkvän och köpt ett köksbord... oops igen! Haha. Hittade nämligen ett jättefint bord på blocket för 300 kr. Fint och billigt. Kan det bli bättre tänkte jag, så jag slängde iväg ett mail fort som attan, ville nämligen köpa en golvlampa och en cool antik stol av samma människor. Efter det pratade jag med Cristoffer som tyckte att bordet va fult.. AJ DÅ tänkte jag då! Jag fick svar på mailet samma dag, allt var kvar men jag sa att jag var osäker på bordet. Då sänkte hon priset till 200 kr. Hon ville bli av med det fort plus att skivan var lite repig. TAGET skrek jag och Lennart så fort att vi inte hann reagera själva. Aj då igen.. vad ska Cristoffer tycka?!

Dagen efter (detta var alltså i lördags) åkte jag och Lennart och hämtade möblerna. Jag är jättenöjd med mitt köp och min underbara pojkvän är inte arg! Han ska dock få godkänna bordet sen när han får se det live. Nu håller jag på att fixar till det så att det ska bli ännu finnare. Slipa, olja och måla! Hoppashoppas att det blir bra!
Nu ska jag strax åka och hämta mamma!


/Maya

Det är ett jäkla skitväder ute! Det bara regnar och regnar.. och jag som strax ska ta mig upp på stan. Usch sa mormor och sprang till skogs!

 

I fredags åkte jag, cristo, mamma och Lennart ner till Kristianstad för att kolla på lägenheten. En helt okej lägenhet är det och vi ska få omtapetserat i alla rum! Den var tyvärr väldigt lortig så det var skönt att mamma och lennart var med för sånt där hade jag inte tänkt på att kolla. Så snart ska man börja plugga då, känns roligt och läskigt. Börjar fundera på om jag ska köpa studiematerial redan nu.. hittar dock ingen info om exakt vilka böcker och sånt som behövs.. får väl försöka maila dom eller så. Vi var även i ludvika i helgen och hälsade på släktingar och vänner! Blev bjudna på sushi hos cristoffers mamma för hon fyllde år. Ja vi blev bjudna på mat överallt förresten, en jäkla massa gratismat blev det. Men gratis är gott, ellerhur!?

 

/Maya