God morgon! Har nyss ätit lite frukost. Sen ska jag ner till tvättstugan och slänga in lite tvätt. och gissa vad som mer står på schemat idag, Jo plugga! Konstigt va? haha. Kemikemikemi.. Hoppas verkligen att jag hinner plugga klart tills på fredag. I går var det förresten sjukt härligt väder ute. 20 grader varmt, sol och vindstilla! Helt underbart. Satt ute på balkongen i bara linne och läste. Det var verkligen en sån där brännande skön sommarvärme! Hoppas att det blir lika skönt idag! Här kommer föressten en bild på en tavla som jag har målat, tror nog inte att den är helt klar än dock. Är inte riktigt nöjd än. Men ni får se den ändå! :)


/Maya
God morgon! Helgen har gått ruskigt snabbt och har ärligt talat inte varit så jätterolig. Cristoffer har jobbat och jag har pluggat. Men även sånt måste göras! :) Jo, vi var förresten på bio i fredags. Vi såg the hunger games. Jag tyckte att den var riktigt bra. Dock väldigt många klyschor och man förstod ju redan i början av filmen hur den skulle sluta. Men absolut en sevärd film. Filmen är baserad på en bokserie och jag blev faktiskt sugen på att läsa dom böckerna. Kan tänka mig att dom är riktigt spännande! Även den här veckan är det plugg som gäller. Rapporten är äntligen så gott som klar och den ska lämnas in på tisdag. På fredag är det kemitenta så det blir stenhårt kemiplugg nu i veckan. Jag hoppas verkligen att allt kommer fastna tills dess! Så nu måste jag sätta igång! 



/Maya

Ibland vill man bara gråta ut mot Facebooks axel, skriva några klagande kryptiska ord och hoppas på att man får massa kommentarer med alldeles för många hjärtan i. För då blir allt bra igen! Är det inte så det fungerar?

Varför har så många det där behovet av att folk ska tycka synd om en? Blir det bättre av att skriva en kommentar om att man snubblade och satte sig i hundskit, eller att man råkade stänga ner sitt word-dokument utan att spara sitt arbete som man har slitit så länge med (vilket jag nyss gjorde och kände ett stort behov av att berätta för folk), eller att man helt enkelt känner sig ensam och har sååå tråkigt. Jag är en människa som både älskar och hatar när folk tycker synd om mig. Alltså, om jag själv tycker att det är så jäkla synd om mig så vill jag att alla andra också ska tycka det. Om det till exempel inte finns någon glass hemma eller om jag råkade slå i tån i tröskeln. Men ibland kan jag även hata det, om det är något jag tycker är jobbigt på riktigt (kanske något som är lite allvarligare än att inte ha glass hemma :P) och om någon tycker synd om mig då. Då blir jag att känna mig så liten och svag.. som någon man måste dalta med. Och det är väl världens värsta känsla, ellerhur? Visst får man klaga ibland men det finns ju en skillnad med att klaga (vilket det verkar som att jag gör i det här inlägget) och att tycka synd om sig själv. Och en sak är väl ganska säkert, Inga problem löser sig själva om man bara skriver ner dom på Facebook. Så sluta med det. Jag är trött på deprimerande kryptiska meddelanden! Är det verkligen den sidan man vill visa för hela världen och alla sina kompisar? Är det inte mycket bättre att skriva roliga saker som kan göra folk glada istället. Jag blir då mycket hellre ihågkommen som den glada positiva tjejen istället för den deppiga tjejen som tycker synd om sig själv. Så ett tips när du mår dåligt nästa gång: gråt ut en stund hemma framför en film med en burk nutella och en matsked! Då ska ni se att allt blir bättre och jag kommer bli betydligt mycket gladare som slipper läsa era tråkiga jäkla facebook inlägg!

 

Haha nej det är inlägget är inte riktad till någon speciell, utan kanske mest till mig själv. Var nämligen precis på väg att skriva något klagande på FB men jag ångrade mig (och sen gjorde jag det tydligen här istället). För nu kom jag på att det jobbiga egentligen inte var så jobbigt, och det hade som sagt inte blivit bättre av några hjärtkommentarer heller. Nu ska jag lägga ut något roligt istället. Kanske en dålig ordvits. Men det kanske är minst lika plågande för en del som deppiga inlägg är för andra.

När missionären drog ett skämt för kannibalerna skrattade de inte med honom, utan åt honom

Vet ni varför bladlössen är så små?
- Dem stannar i växten.

- brevbäraren praktiserade hos trädgårdsmästaren.
- kompost!

 

/Maya


Goddagens! Pluggpluggplugg! Måste hinna klart med rapporten. Den har tagit mycket längre tid än planerat och jag måste hinna med att plugga på kemin också. Tur att det inte är så mycket skola i veckan så jag hinner sitta hemma och plugga. I helgen bestämde jag och Cristoffer oss för att göra i ordning på balkongen. Så vi åkte iväg till rusta och köpte två plastmattor och sen till en blomsteraffär och köpte blommor och krukor mm. Nu har vi odlat flera olika kryddor, chili och olika blommor! Vi köpte också ett litet citronträd som ska få stå på balkongen i sommar. Han heter Rupert Roberto Alejandro Lemone, men han lyssnar även till bara Rupert! Det är ju lite jobbigt att ropa alla dom där namnen när man vill honom något. Det är tyvärr lite för kallt ute än så länge så växterna får stå inne så länge, tills det blir lite varmare! Ska lägga ut bilder sen när allt är i ordning fixat! Tror att det kommer bli jättemysigt! :D Vi var även duktiga och tvättade alla fönster i lägenheten och planterade om alla krukväxter i nya krukor! Nu jäklar kan våren och sommaren komma! :D Men nu ska jag äta lite lunch och sen plugga vidare. Slänger in två bilder på den goda maten som killarna lagade förra helgen!

 






/Maya

Ännu en fullspäckad helg har sprungit förbi! I helgen fick vi besök av Vicis och Nicklas och vi hade verkligen en jättemysig helg! Dom kom redan på torsdag kväll och på fredagen blev det utgång och vi (speciellt jag och vicis) dansade som galningar hela natten! På lördagen blev det bara myskväll med film och melodifestivalen, För en gångs skull vann faktiskt rätt låt också! Hurra! Jag och Vicis fick också en supermysig tre rätters tillagad av pojkarna. Dom gjorde ett superbra jobb, skitgott och jättemysigt att bli bortskämd! ;D På söndagen innan dom åkte hem åkte vi iväg en sväng och fikade lite på vattenriket. Det var äntligen fint väder igen så vi satt ute och fikade!  MYSIGT! Nu blir det fullt ös med plugget i veckan och sen blir det en lugn helg nästa helg! Haha Hörs sen! PUSS








 

/Maya

Godagens! Det är redan tisdag igen, tiden går så jäkla fort. Jag vet att jag tjatar om det hela tiden men den går verkligen fooort! Härligt för det betyder ju att det snart är sommar! Det är sånt underbart vårväder ute nu så det börjar verkligen kännas att sommaren är på väg, sakta men säkert. Det är mindre bra att tiden går så fort när jag har plugg som måste bli klart. Har en livsmedelsrapport på 20 sidor att skriva och sen en stor kemitenta om några veckor. Läskigt värre! Har kommit igång med rapporten men det går långsamt. Tar så sjukt lång tid att sitta och leta fakta och strukturera upp det som jag vill ha det. Men nu är jag på gång i alla fall. Vill bli klar med den i tid så att jag kan fokusera på kemitentan sen. Det är bara att jobba på helt enkelt!

I helgen fick vi besök av Millis och Simon. Jättetrevligt var det! Vi Kollade på film och på melodifestivalen, spelade spel, åkte till en pytteliten ekologisk gårdsbutik och köpte regnbågsmorötter, gick på stan, kollade på fåglar i vattenriket, fikade och allt möjligt annat! Plus att jag spöade skiten ur alla på monopol! :D Mohaha! Trevligt var som sagt, speciellt det där med monopolvinsten! ;) Nästa patrask (Vicis och Nicklas! :D) kommer redan på torsdag så vi har några dagar på oss att vila ut och städa så det blir fint igen! Väldigt märkligt hur det kan bli så stökigt så fort! Har några halvdåliga mobilbilder ifrån helgen som jag slänger in! Pusshej!




/Maya
God afton!
Har nyss ätit lite lunch. Hade en kort dag i skolan med endast en lektion kemi på förmiddagen! Nu ska jag plugga och städa. Millis och Simon kommer nämligen och hälsar på i morgon och då vill man ju inte att det ska se ut som en svinstia! :P Struntar antagligen i att träna idag. Vi måste hinna åka och handla också så det är en hel del som måste göras idag. Köpte förresten en ny skitsnygg skinnjacka förra helgen så nu längtar jag efter att det ska bli lite lite varmare så jag kan börja använda den! Nu behöver (eller vill ha?) jag bara ett par jeans och ett par våriga skor sen kan våren och sommaren få komma på riktigt, tyvärr håller inte studentbudgeten för det så det får vänta ett tag. Nej nu ska jag sätta igång! Pusshej