Vill bara skriva och berätta att jag har världens bästa mamma! En sån som man kan prata och berätta allt för. Hon bryr sig och ställer alltid upp och det är alltid henne jag vill ringa när jag behöver bra tips och råd. Vill helt enkelt bara säga att Jag älskar dig mamma! <3


En gammal och en ny bild! Hihi nu blir hon nog inte så glad att jag lägger ut bilder på henne, men jag tycker att jag har världens finaste mamma med! Pilutta!

/Maya

Idag blev bilen städad och fin på insidan med så nu är den redo att följa med mig till Cristoffer i helgen. :) Har även hunnit med att ta en långpromenad i mina earth skor (=fast stjärt ;D). haha. Har målat en liten tavla över Istanbul som jag ska ge bort i födelsedagspresent, slänger in en bild på den. Ha en bra dag!


/Maya
Idag har jag både bytt till sommardäck på bilen och tvättat den. Ska städa insidan i morgon men sen jäklar är den som ny igen. Det har varit så fruktansvärt fint väder idag. Jag och mamma cyklade till blomsterlandet och köpte lite pelargoner till henne. Vi kunde cykla i bara linne utan att det var kallt. Det känns verkligen som sommar på riktigt nu. Det är rätta takter det, skit i våren och hoppa direkt till sommaren! Hurra :D Nu är det dags att sova. Godnatt!

/Maya
Snart är det dags för påskmiddag här på Syrenvägen. Mamma har gjort en jättegod "ogräspaj" som jag tänkte lägga ut ett recept på.


RECEPT PÅ "OGRÄSPAJ"
3 liter kirskål
1 liter nässlor
1 liten purjolök
1 gul lök
1 stor morot
1 dl grädde
1 dl mjölk
3 ägg
150 g riven Västerbotten ost
Salt och kryddor ( herbamare, vitpeppar, svartpeppar)

Pajdeg:
2 dl vitt dinkelmjöl
50 g kokos fett neutral
2 tsk bakpulver
0,5 tsk salt
Ca 0,75 dl vatten
Pajdegen:
Smula ihop fett och de torra ingredienserna. Tillsätt lite vatten i taget tills det blir en smidig deg. kavla ut mellan bakplåtspapper och klä en pajform. Ställ i kylen medans du gör resten.

Fyllning:
Förväll nässlor och kirskål i ca 1 minut. Skölj i kallt vatten och pressar ur så mycket vätska det går. Hacka det gröna. Finhacka den gula löken och morötterna, fräs dem i stekpanna tills dom blir mjuka. Låt svalna. strimla purjolöken. Blanda alla ingredienser, även osten, i en skål och krydda. Fyll pajskalet. Blanda 3 ägg, 1 dl grädde och 1 dl mjölk och häll över fyllningen. In i ugnen på 200 grader i 30 minuter.

Smaklig paj!

/Maya
Idag är det påskafton. Klockan är kvart över 12 och det har redan varit flera påskkärringar och påskgubbar här. Ganska söta har var dom dock. Igår var vi hos mormor en sväng och fick ägg som såg ut som små kycklingar. Haha. Snart kommer moster och co. hit. Ha en bra dag och Glad påsk, igen!

/Maya
Har nyss bakat lite påsk inspererade mini cupcakes, tänkte helt enkelt bara lägga ut lite bilder på dom. Glad påsk på er alla!
/Maya
Jag tycker om att läsa Foki´s blogg, dels för att hon brukar lägga ut "dagens sötis" i form av klipp och bilder. Söta djur blir man ju alltid lika glad av att titta på. Om jag hade haft en dagens sötis på min blogg så skulle den här Pingvin bäbisen cookie toppa listan. Han/hon är nog det sötaste jag sett.


/Maya
Har nyss kommit hem efter en liten sväng på stan men min mammi! Behöver verkligen lite nya kläder och skor. Hittade bara några linnen men det är ju alltid något! Vi lyxade till det med lite sushi till lunch också. Det är ju superhärligt väder ute, kanske ska ta och gå en lite promenad om en stund. Tog en liten bild på curry som just nu ligger och myser i min säng. Tyvärr hade jag nog inte så mycket med att skriva för tillfälllet. haha. ha det bra!

/Maya
God Fredag säger jag!
Det är nästan sinnessjukt hur fort en vecka går. I lördags hade jag Emma och Lollo på besök. Det blev myskväll med film och lite godsaker. Provade att baka "sammetscupcakes" blev helt okej men inte min favorit. I veckan har jag varit hos Cristoffer (vilket jag fortfarande är) och igår kom mina söta tjejor och hälsade på. Jag har världens bästa vänner!
Jag blir så glad när jag kollar ut genom fönstret. Det är strålande sol och blå himmel, sommaren är äntligen på väg! Senare idag ska vi ut till Cristoffers pappa och hälsa på en sväng och på lördag blir det ut till sörvik för att hjälpa till med veden. Men nu är det dags för lite frukost.
/Maya

I dag har jag varit helt prickig i ansiktet efter portömmningen igår. Fyfan, det måste ju vara ett utav de äckligaste orden som finns. haha. Nej men jag och mamma lyxade till det med massage och ansiktsbehandling igår. Vi var på nyöppnade Salong Bioskin som Malin och hennes kompis har öppnat. Superhärligt var det iallafall. Det borde man faktiskt ta och unna sig någon gång ibland. Idag har jag bara latat mig och pysslat lite. Blev klar med min stora pärlplatta med Mizo på. Mycket pilligt men riktigt roligt. Lägger ut orginalbilden och bilden på plattan. I morgon kommer antagligen Emma och Lollo hit eftersom att en myskväll är inplanerad. Men nu ska jag sova så jag är pigg tills i morgon! ;D Nattinatt



/Maya

Om ca en timme är det måndag. Jag ligger i sängen nu redo för att sova men tänkte skriva lite här först. Cristoffer var här i helgen och vi firade 1,5 år tillsammans. Hurra för oss^^ Vi gjorde lite god risotto och hade det lite mysigt. Jag gjorde några "Kärleks cupcakes" till oss. Black bottom cupcakes hette dom, det är mörk choklad med cheesecake fyllning. Gottigott. Mamma och Lennart är i London så nu när Cristoffer åkte hem blev jag helt själv i hustet. Visst är det skönt att vara själv ibland men det är väldigt tomt här när dom är borta. Saknar er Mamms och Lennart! Som tur är har jag mina små fluffiga katter som håller mig sällskap! Nu ska jag nog ta och sova lite. Nästa vecka ska jag vara duktig och inte äta några sötsaker samt göra en liten detox. Ny fräch maya, här kommer jag! Man kan ju inte bara äta cupcakes och plättor hela tiden! ;D
Nattinatt!
/Maya