Är förresten i final på miss cupcake tävlingen. Hur spännande som helst. Vinnaren kommer dom att utse vecka 35. Alla som är i final är superduktiga och har gjort jättefina cupcakes så vet inte om det blir någon vinst för mig, men det är jätteroligt att jag kom så långt som till final iallafall. Tack alla ni som röstade! Nu är det väl bara att hålla tummarna till vecka 35 helt enkelt.

 

/Maya


Har haft en superhärlig helg i Falun. Vi var i Lunån fredag kväll till lördag, vi firade Plinis, Sara och Vicis som alla har fyllt år men som vi inte hunnit fira. På lördagen var vi hos plinis en sväng och sen var det utgång med trevliga människor. Det var jätteroligt att träffa mina tjejer igen! Tog tyvärr inte så mycket bilder så jag ska lägga ut lite bilder sen om Plinis skickar några! :) Så länge får ni nöja er med en bild på världens största och sötaste kanin som står på stortorget. Den är en av konstverken i "Open art"!



/Maya

Just nu sitter jag i bilen med cristoffer på väg till falun för att träffa mina små töser! Jag skulle sluta vid kl 4 egentligen men isabell blev sjuk så jag fick hoppa in och stänga kl 6 istället. Det är tur att cristoffer är så snäll, han skjutsar mig nämligen hela vägen. Man borde kunna lite fler billekar när man ska åka så här långt, får väl försöka fundera ut någon så resan blir lite roligare! Ha det bra! /Maya

OJ! Jag kom ut på inbillningen.. eller typ tvärt om! Som ni läsare (typ mamma och vicis! haha) kanske vet så har jag sökt in till Gastronomiprogrammet i Kristianstad till hösten, och i förrgår fick jag veta att jag kom in! Åh vad jätteroligt, spännande, intressant och fruktansvärt skrämmande det känns! Jag är rädd! En helt ny stad jättelångt bort, nya människor, en utbildning och ett ämne som jag egentligen inte har någon erfarenhet av och konstiga dialekter! Men egentligen vad roligt, Tänk er: En helt ny stad, nya människor, en utbildning och ett ämne som jag ska få lära mig massor om! Det blir nog jättebra det här, jag är faktiskt ganska exalterad! Plus att jag ska få flytta ihop med världens bästa pojkvän med! :D
Allt känns jätteroligt och spännande men självklart är det lite nervöst att börja med någonting helt nytt. Det som känns jobbigt är att jag ska flytta hemifrån och att det är långt bort... Jag är ju så hemkär och en riktig mammagris! Jag kommer verkligen sakna att ha alla nära, mamma, Lennart, katterna, släktingarna och mina falutöser! Det är tur att det finns telefoner och internet. Plus att det faktiskt går tåg så det är ju inga problem att åka hem på helgerna! Det blir nog toppen det här, och tänk, Utbildad gastronom låter ju ganska coolt! ;D Här kan ni läsa mer om utbildningen!

Idag är det söndag och jag är ledig både idag och imorgon. Har jobbat ganska mycket dom senaste veckorna faktiskt. Riktigt roligt är det och man lär sig nya saker precis varje dag. Man får även träffa många härliga (och konstiga) kunder och det är också roligt! Men idag blir det en riktig latkorvs dag, Jag tänker inte ens klä på mig! Skönt! Nej nu ska jag gå och latkorva mig någon annan stans. Pusshej!


Det här är en bra låt förresten!

/Maya
Det var då ett fruktansvärt bloggande om mat och kakor hela tiden. Men det är tydligen det enda intressanta jag har att blogga om. Så därför kommer nu ännu en bild på en kaka! Volá, en citronkaka dagen till ära! Här har vi nämligen besök..eller vi och vi. Mamma och Lennart har besök av ett gäng glada och trevliga tanter och gubbar som kanske har fått i sig en skvätt för mycket vin. Haha . Gjorde iallafall en citronkaka till efterrätt och det verkar som om den blev uppskattad. Eller så vågar dom inte säga något annat! ;D Mamms och Lennart hade gjort jättegod mat. En risotto med zuccini, hem odlad sallad, ungsbakade rödbetor med fetaost och hästbiff (inte lika trevligt för mig och mamma som inte äter saker med päls). Jättemumsigt var det iaf, förutom hästen som vi inte åt, men den var tydligen fantastiskt god den med, jag gillar kommatecken!

Hörde förresten ett roligt uttryck idag. Jag gillar uttryck som låter bättre än vad det egentligen är. Typ "Jag är mellan två jobb" istället för "arbetslös" (som jag och Emma brukade använda). Idag hörde jag ett annat uttryck för lat.. för jag är ju en lat jävel men det är ju inte alltid så kul att erkänna, så vad sägs om "motivationshandikappad". Då kanske man till och med kan få lite sympati, smart va? Jaja, nu är det dags för mig att sova. Får se när dom överförfriskade här nere ska pallra sig hemmåt. Nattinatt!

Och nu spelas det näsflöjt också.. Hurra! haha^^


/Maya
Idag är det Tisdag och i Söndags kom mamma och Lennart hem. Det är skönt att ha dom hemma igen! I helgen var det Ludvikafesten och på söndagen fyllde Cristoffer år. Vi var ute både fredagen och lördagen och hade det supertrevligt med roliga människor. Det är mysigt med uteserveringar nu när det är ljust och varmt på kvällarna.
Jag gjorde en chokladtårta. Trodde att den skulle bli helt misslyckad för det var flera saker som gick fel.. Men som tur är blev den ganska god ändå! Sen gjorde jag och Cristoffer en banankaka och köpte en till liten tårta som Cristoffers släkt blev bjudna på. Dom kom nämligen och fikade och firade Cristoffer på söndagen. Trevligt var det!
(Här kommer en dålig mobil bild)
Ha det bra!

/Maya