Daylight
3kommentarer
Här kommer ett snabbt och enkelt recept på jättegoda bönbiffar! Har inte exakta mått på ingredienserna men det brukar alltid bli bra att bara höfta till det lite ;D Dessa brukar vi äta tillsammans med bulgur eller quinoa, en god sallad och en yoghurtsås, tex tzatziki eller liknande.
Bönbiffar
760 g valfria bönor, tex kikärtor och kidney
(Jag brukar köpa ekologiska bönor på tetra istället för tex torkade, då slipper man koka dom i ca ett år innan de går att använda)
(Jag brukar köpa ekologiska bönor på tetra istället för tex torkade, då slipper man koka dom i ca ett år innan de går att använda)
1-2 vitlöksklyftor
salt
peppar
spiskummin
lime eller citronsaft
Chili, sambal, eller något annat starkt
sesamolja (eller olivolja, men det blir lite godare med sesam ;D)
2 ägg
ca 0,5 dl vetemjöl
Skölj bönorna, ha i dessa i en bunke tillsammans med kryddorna, oljan, vitlök och limen. Gå loss med en stavmixer eller ha i blandningen i en matberedare tills det blir en slät smet. Rör därefter ner äggen i blandningen och tillslut vetemjölet. Klicka ut smeten i en varm stekpanna med olja och stek på båda sidorna till de fått en gyllenbrun färg. Klart! :D Smaklig bönbiff!
/Maya
3 kommentarer
Mams
21 Apr 2013 10:45
Äter du glass till biffarna? Det verkar konstigt! Puss <3
Maya
21 Apr 2013 14:01
Turkisk yoghurt såklart ;D
Mams
22 Apr 2013 06:39
Såklart! :-) jättefin Cupcake bild ;-) blab <3
Kommentera