ai se eu te pego

1kommentarer

Nu har både Carin och Mira pratat om hur goda rödbetsbiffar dom har gjort vilket har gjort mig sjukt sugen på det! Så igår kväll lagade jag några biffar och dom blev jättebra! Man skulle kunna göra dom lite roligare och krydda dom lite annorlunda men det får bli en annan gång. Vi åt biffarna med en stor sallad och en enkel pepparrotsdressing gjord på riven pepparrot, turkisk yoghurt och lite salt. Det var jättegott men man kan ju servera biffarna med bulgur, ris, matvete eller vad man tycker om! Här kommer i alla fall mitt recept!  Enjoy! :D

Rödbetsbiffar

2 dl röda linser
1 morot
1 gul lök
5 medelstora rödbetor
2 dl havregryn
2 vitlöksklyftor
1 ägg
ca 2 dl mjöl
salt, peppar, vitpeppar, sambal eller andra kryddor som ni tycker om!

koka linserna! Skala och riv moroten och rödbetorna. Pressa i vitlök och blanda i alla ingredienser utom mjölet. Ha i lite mjöl i taget tills du fått en bra konsistens, en halvlös smet (bra förklarat maya!). Låt gärna smeten stå ett tag, en halvtimme elller mer så blir den toppenbra!  Klicka sedan ut smeten i stekpannan och stek nån minut på varje sida! Klart! :D




/Maya


1 kommentarer

Mams

17 Feb 2012 15:48

Ser mums ut! Vill ha! Puss:-)

Kommentera

Publiceras ej