These days

2kommentarer

Hejhopp!
Här kommer ett recept på en god och julig brownie. Jättegott att äta på adventsmyset eller till jul! :)

Kanelbrownie med saffransglasyr
ca 12 bitar

Chokladsmet:
150 g mörk choklad (70%)
200 g smör
4 dl strösocker
4 ägg
1 msk kanel
2 dl vetemjöl
100 g skalade pistaschnötter

Saffransglasyr:
1/4 g (½ paket) saffran
1 dl vispgrädde
200 g vit choklad

Sätt ugnen på 200 grader. Smöra en ugnsfast form, ca 20 x 30 cm. Smörj noga eller ha bakplåtspapper i botten, kakan ska vara kladdig och fastnar lätt! Hacka chokladen och smällt den på svag värme i en kastrull tillsammans med smöret. Vispa socker, ägg och kanel till en ljus och luftig smet. Häll ner den smällta chokladen och blanda. Sikta ner mjölet och rör tills smeten är jämn. Hacka pistaschnötterna och rör ner även dem. Häll smeten i formen och grädda i ca 25 minuter. Den ska vara kladdig innuti men fast på ytan. Låt kakan svalna.


Koka upp saffran och grädde. Dra kastrullen från plattan. Låt stå och dra i en halvtimme. Koka upp igen och dra åt sidan. Hacka chokladen och rör ner den i saffransgrädden. Låt glasyren stelna något innan du brer den över den kalla kakan. Dela kakan i lagom stora bitar. Jag tycker att kakan blir bäst när den får stå i kylen en stund, hellst över natten. Den blir då lite med kompakt vilket jag tycker är jättegott! Smaklig brownie! :D
(Receptet taget från boken: "Sju sorters julkakor")



/Maya

2 kommentarer

Mams

02 Dec 2011 06:14

Fy Fagerkvist va gott det lät! Kanske du hinner baka dom här i Jul när du är hemma!?! Saknar dig! Puss<3

Per-Arne

19 Dec 2011 19:52

Trevliga kakor, när får man ett smakprov....^^

Kommentera

Publiceras ej