Här kommer ett snabbt och enkelt recept på jättegoda bönbiffar! Har inte exakta mått på ingredienserna men det brukar alltid bli bra att bara höfta till det lite ;D Dessa brukar vi äta tillsammans med bulgur eller quinoa, en god sallad och en yoghurtsås, tex tzatziki eller liknande. 
 
Bönbiffar
 
760 g valfria bönor, tex kikärtor och kidney
(Jag brukar köpa ekologiska bönor på tetra istället för tex torkade, då slipper man koka dom i ca ett år innan de går att använda)
1-2 vitlöksklyftor
salt
peppar
spiskummin
lime eller citronsaft
Chili, sambal, eller något annat starkt
sesamolja (eller olivolja, men det blir lite godare med sesam ;D)
2 ägg
ca 0,5 dl vetemjöl
 
Skölj bönorna, ha i dessa i en bunke tillsammans med kryddorna, oljan, vitlök och limen. Gå loss med en stavmixer eller ha i blandningen i en matberedare tills det blir en slät smet. Rör därefter ner äggen i blandningen och tillslut vetemjölet. Klicka ut smeten i en varm stekpanna med olja och stek på båda sidorna till de fått en gyllenbrun färg. Klart! :D Smaklig bönbiff! 

 
/Maya
Den här dagen har varit riktigt härlig! Cristoffer har varit ledig hela dagen och jag var ledig på förmiddagen, så vi fick en lång sovmorgon tillsammans. Sen gjorde jag i ordning lite amerkanska pannkakor så vi fick en supergod brunch också. Vid klockan ett åkte klassen på studiebesök på Campbells soup vilket var riktigt intressant. Vi fick även en liten goodiebag med oss med lite olika produkter. Inget som vi vanligtvis brukar äta men det kan ju alltid vara bra att  ha lite varmakoppen och sånt i skafferiet när man känner sig lat.  ;) I morgon blir också en slappdag så ska passa på att njuta lite! Man får faktiskt vara lat ibland... igår tillexempel så avbokade vi träningen, planerade att vi skulle ut och springa lite men det slutade med att vi satt i soffan och åt kex med ost till kvällsmat! Mumsigt värre! Med den motivationen hinner vi aldrig klart till beach 2013 ;D haha 

 
/Maya
 
Nu finns min artikel även på kureras hemsida! Det känns superrolig! Gå in och läs vettja ;D 


/Maya
Kom precis hem ifrån ett studiebesök på Kivik musteri! Det är alltid lika spännande att få komma ut till företag och se hur det ser ut och går till på riktigt. Det kommer vara en hel del studiebesök under produktutvecklingskursen, vilket är riktigt spännande. Nästa besök är på fredag då vi ska till cambell soup. Senare ska vi även till pågen och findus! 
 
Lägger ut en bild på en tavla av Kung markatta som jag gjorde till Lennart. Det är så roligt att måla, även om det inte alltid blir så bra som man hoppats. Men övning ger färdighet (hoppas jag). Har införskaffat lite skissblock så ska försöka träna lite på sånt också! Hur som hellst så är det roligt tidsfördriv! ;D 
 

 
 
/Maya
Gastronomi i vardagen! Rätt mat, till rätt person, vid rätt tillfälle! ;D Länge leve onlinepizza när man inte orkar ställa sig och laga mat! Fredagsmys framför tvn, precis som det ska vara!
 


/Maya
Var hemma i Örebro över påsk och hälsade på min kära familj! :D Jag och mamma pysslade ihop några kakfat! Det blev ganska många tillslut för dom var så roliga att göra, inte särskilt svårt heller. Det som behövs är en borrmaskin och en speciell kakelborr, själva ställningen till kakfaten och massa fina fat. En kakelborr går att köpa för en billig peng på tex claes olsson och sällningen till faten köpte vi på panduro där dom hade många fina modeller. Sen gick vi lös på myrorna och köpte massa fat, koppar och skålar. Jag tycker att faten blev jättesöta och var som sagt inte så svåra att göra heller. Dock så varierade kvaliteten på faten vi köpte och några sprack väldigt lätt när vi försökte borra i dom, så köp några extra i reserv om ni ska göra sånna här! Här kommer lite bilder på några fat som vi gjorde, dock taget i motljus med mobilkamera men jag tror man ser kanska bra hur dom ser ut ändå! :) 


/Maya
 
Har varit dålig på att uppdatera här, som vanligt! :P Tänkte iallafall berätta att Kurera tidningen med min artikel och resept kom ut för ett tag sen. Det känns verkligen jätteroligt att se det jag jobbade med på vfun publicerat! Även receptet på mina fruktremmar finns på kureras hemsida! Bilden på remmarna är tagen från kureras hemsida, gå gärna in och kolla på recepten! :D Har även införskaffat mig en systemkamera så nu kanske det kommer upp lite mer bilder med bättre kvalitet här på bloggen! 
 

 
 
/Maya