Onsdagen den 28e September.
Oj vad dagbokigt.. Men det är svårt det där.. att veta hur man ska börja. "Cha cha bloggen" känns ju lite uttjatat. ;D Idag är jag ledig! Ska tvätta, plugga och fixa lite andra saker medan cristoffer är i skolan. När han kommer hem igen ska vi åka iväg och leta lite köksstolar, vi har nämligen bara ett bord än så länge och det börjar bli lite jobbigt nu! Hoppas vi hittar några fina! :) Ska även köpa ett par skor/sandaler som jag kan ha i köket i skolan, några klasskompisar hade hittat ett par billiga på en affär så ska dit och kika om dom finns kvar.

Igår var det lektion i Kött och styckning i skolan. Två halva grisar låg på bänken i köket när vi kom dit. Trevligt värre :/ En hel klass gick lös med knivar och sågar på stackars Babe och Nasse (som dom tydligen ville kalla dom :/). En varsin kyckling skulle vi också stycka. Det var faktiskt ganska intressant att se hur det går till med styckning och bra (för alla i klassen) att se vart köttet kommer ifrån, samtidigt var det vidrigt, äckligt och groteskt! Speciellt när dom tar fram sågarna och knäcker ben.. uh vilket obehagligt ljud. Haha Är glad att jag inte är delaktig till något av detta.. I går kväll hade jag och några tjejer i klassen Ost-kväll hemma hos Anna-Karin. Supertrevligt var det och vi åt så mycket att vi knappt kunde röra oss!

Dagens yogite visdomsord:


/Maya
God mooorrgoon!
Då var det måndag, igen! Sitter här och äter lite mannagrynsgröt. Det börjar kännas lite höstigt ute så då är det gott att äta något varmt till frukost! Idag börjar skolan kvart över 10, har föreläsningarna "Kulturhistoriska aspekter på mat och måltid" och "Mattraditioner, seder och bruk". I fredags hade jag och några töser i klassen en liten tjejkväll, vi lagade saffrans risotto, drack lite vin och snackade skit hela kvällen! Är så glad att jag har hamnat i en klass med så många goa och glada tjejer! :) I lördags firade jag och Cristoffer att vi varit tillsammans i två år. Vi gjorde mizosoppa, massa sushi och en vietnamesisk ingefärsdesert! Jättegott och Supermysigt! Igår var det städ- och pluggdag, Mycket välbehövligt!


/Maya
Igår var det "Kebabfest" som lärarna tydligen ville kalla det. Det var i alla fall en slags träff för alla gastronomer (både ettor, tvåor och treor) som var till för att vi skulle träffas och lära känna varandra lite bättre. Vi var i gastronom huset, alltså samma hus som köket. Vi blev indelade i sex gupper och sen skulle vi laga mat. Vi fick göra i princip vad vi ville och på slutet blev det hela till en stor buffe som alla fick äta av. Våran grupp gjorde kyckling wook, wookade grönsaker, marinerad pärlcouscous, hummus och lite andra bönröror. Dom andra grupperna gjorde massa andra godsaker, bland annat Chokladbröd, Laxsallad, mangosalsa, lammbiffar och spett, lax med blomkålspuré, sorbet och massa annat gott! Fick några bilder av en klasskompis eftersom att jag var glömsk och inte tog med mig kameran.

/Maya
Då har ännu en vecka gått.. oj oj vad tiden går fort! I helgen kom Tesse och hälsade på, jättetrevligt! Vi var ute en sväng på fredagen. På lördagen gick jag och Cristoffer på bio och såg friends with benefits, ganska bra faktiskt. På söndagen var vi på en matmässa. Ganska mysigt men inte värt 100 kr inträde. Vi fick massa goda smakprov på spännande saker. Köpte med oss lite surdegsbröd, en parmesan och en blomkål. :P Gottigott!

Nu har jag gått i skolan i hela 4 veckor. Oj oj! Igår var vi i köket för första gången. Vi kokade olika buljonger, skyer, fonder och gjorde lite olika såser. Jätteroligt var det! Fick även våra kockkläder idag. Dom är jättefina ;D En aning för stora men bättre det än att dom ska sitta jättetight.. :) Nu ska jag kollar på landet brunsås på svtplay och sen cykla till skolan. Vi har bara en föreläsning idag på 1 timme och 45 minuter. Sköönt! Sen blir det hem och plugga på alla uppgifter vi har fått! Har föresten fått skolböckerna som jag har köpt. Spännande men dyrt ;D


ps. Dubbelhaka ingår när man jobbar i kök...ds.

/Maya
Hejhopp!
Nu var det ett tag sen jag skrev här. Igår skickade jag in min första inlämningsuppgift, de ni! Haha nej det var en liten fjuttig uppgift men det börjar dra igång nu iaf och fler arbeten är på G. I fredags var jag och cristoffer ute och åt med några tjejer från klassen. Jättemysigt var det. Sen tog vi en cykeltur igenom stan på lördagen och åt lite sushi till lunch. KATASTROF! Dom verkar inte ha ett enda bra sushiställe här... hur ska jag överleva!? Saknar mina katter lite så igår satt jag och cristoffer framför datorn och kollade på gulliga kattklipp. haha. Åh vad mycket söta små djur det finns men inga är lika söta som mina missar! Nu ska jag strax cykla iväg till skolan! Ta en titt på den här söta katten som älskar vattenmelon! Konstig! :P

/Maya
God morgon!
Vilken bra rutin jag har börjat få in.. gå upp i tid så jag hinner äta frukost i lugn och ro. Nu har skolan börjat på riktigt, än så länge är det jätteroligt och jag har superhärliga klasskompisar. idag ska jag på två föreläsningar; "Praktisk gastronomi, matlagning ett hantverk" och "praktisk retorik och presentationsteknik". Spännande. I måndags beställde vi kockkläder! hihi. Vi får köpa ett helt sett med byxor, rock, förkläde och mössa. På förklädet kommer mitt namn vara broderat. Coolt va ;D I tisdags hade vi teambuilding dag. Hela klassen promenerade ut i skogen. Där lagade vi mat, wook, kyckling och pizzor, och gjorde lite lekar och sammarbetsövningar.



/Maya
God morgon! Klockan är 8 och det är måndag.
I dag börjar andra veckan i skolan. Nu sätter det igång på riktigt. Ska bli spännande. Insparksveckan var jätteroligt, trots en hel del regn. I fredags var det finsittning, vi fick fördrink kl. 7 och sen fylld zuccini till varmrätt och pannacotta med bär till efterrättt. Jättetrevligt var det även om det var mycket rop och skrik ifrån alla klasser. Vi fick nämligen reda på vilka som hade vunnit under veckan.. PA(Personal- och arbetslivsprogrammet) vann. Våra största rivaler! Haha. :P Tyvärr var det inte någon skillnad på poängen. Vi hade samma poäng på både lekarna och fjäsket.. det enda som skillde oss åt var att PA hade köpt pizza till dommarna. ATTANS! Det var ju våran idé. Aja, det var riktigt roligt ändå! Har umgåtts med flera från klassen och det verkar vara störthärliga människor!
Idag ska vi prova kläder att ha i köket och så blir det lite föreläsningar. Börjar 9.15 och slutar 15.00.
Nu ska jag snart cykla iväg! :)
Hejhopp!
Igår var det Rallesittning, alltså en sittning när alla hade på sig sina overaller.  Det var lekar på eftermiddagen och sittningen började kl. 6. Det blev tacos, lekar och fest! När maten var uppäten och alla var taggade och glada gick vi in till kåren och partade lite mer, och dansade som galningar! Jätteroligt var det iaf. Idag var vi lediga så jag har bara varit hemma i lägenheten hela dagen. Kokade 5 liter soppa att frysa in och ha som matlådor! Klapp på axeln! :D





/Maya