Joy to the world

1kommentarer

Caneloni med aubergine och spenat

1 Aubergine
250 g spenat
2 vitlöksklyftor
1 gul lök
ca 80 gram champinjoner
Cannellonirör
Salt
peppar
Spiskummin
Mozarella

Tomatsås

800 – 1000 g krossade tomater, Byt gärna ut med några färska om det är säsong för det.
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
Salt och peppar
Basilika
Oregano
ev en nypa socker

 

Hacka löken och skär aubergin och svamp i små bitar. Fräs detta i en stekpanna med vitlök och kryddorna. Tillsätt spenaten. Skär hälften av mozzarellan i mindre bitar och blanda i sist. Gör sedan tomatsåsen: Fräs lök. Tillsätt tomaterna och kryddorna och låt sedan puttra en stund. Fyll cannellonirören med auberginblandningen. Detta kan vara lite pilligt. En liten sked med längre skaft funkar bra att använda. Lägg rören i en ugnsfast form i endast ett lager. Ha en skvätt olja i botten så fastnar inte rören lika lätt.  Häll sedan på tomatsåsen och lägg på skivor av mozzarellan på toppen. Ställ in formen i ugnen på 200 grader i ca 30 min. Smaklig cannelloni! ;D 


 
 

/Maya
 
 

1 kommentarer

mams

29 Nov 2012 23:12

Fy fagerkvist va du är duktig:-D
Älskar dig puss!<3

Kommentera

Publiceras ej